Blogger Tema Nasıl Yüklenir?

0

Blogger tema


Blogger Tema Nasıl Yüklenir?

 Blogger kullanıcıları için tema nasıl yüklenir? Blogger Tema Nasıl Değiştirilir ? Blogger Tema Nereden Düzenlenir ? Blogger Tema Yükleme ? konularına değineceğim.

Blogger kullanıcıları tema konusunda çok şanslıdır. Bir çok ücretsiz tema bulunmaktadır. Bunların arasından istediğinizi seçip yükleyebilirsiniz. Kendi alt yapısında da bir çok tema bulunmaktadır. Dilerseniz bunları da kullanabilirsiniz.

 1- İlk olarak blogger sitemizin admin paneline giriş yapmalısınız. www.blogger.com adresinden giriş yapınız. 

2- Birden fazla blogger siteniz olabilir. Hangisinin temasın da değişiklik yapmak istiyorsanız onu aktif etmelisiniz. Blogunuzu seçin.

3- Blogger kontrol panelinden Tema kontrol bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümden yeni tema seçip düzenleme yapabiliyoruz.

4- Tema kontrol sayfamızda yeni tema eklemek için sağ üstte bulunan Yedekle / Geri Yükle butonuna tıklayın.

Dip Not: Blogger hazır temaları kullanmak istemiyorsanız, Blogger Tema adlı konularımdan kendinize güzel bir tema seçebilirsiniz. Ücretsiz Blogger Temalarına da bakabilirsiniz. 

Dip Not: Blogger sisteminin sunduğu temaları denemek isterseniz, tema kontrol sayfasında temaların üzerine gelince büyüteç çıkıyor. Ona tıklayın. Temaya uygula deyin. Hepsi bu kadar.

5- İndirdiğimiz temayı (zip olarak inmiştir, zip den çıkarın xml haline getirin) xml uzantısı halinde yükleyebilirsiniz. Eğer tema sıkıştırılmış dosya halinde geldiyse klasöre çıkart deyin. İçinden xml uzantılı hali çıkacaktır. Dosya Yükle diyerek bu temanın yolunu bulup temayı seçin. 

6- Dosyamızı seçtikten sonra Yükle diyerek temamızı yüklüyoruz.

7- Temamızı seçtik. Düzenlemek için HTML’yi Düzenle seçeneğine tıklayın. Buradan her temanızın kaynak kodlarını görüntüleyebilirsiniz. Düzenleme yapabilirsiniz.

Blogger HTML Kodları ile Tema Yükleme

Bir diğer yöntemde html kodlarını kopyalayıp, blogger panelde html düzenle diyerek kodları yapıştırıp temayı kayıt etmek. Bazı dosyaları yüklerken hata olabiliyor. Öyle bir sorunla karşılaştığınız da bu yöntemi deneyin derim. HTML Düzenle bölümüne gelin.

8- İndirdiğimiz temanın bulunduğu klasörü açın. Tema dosyanıza (xml uzantılıdır ) sağ tıklayın. 

9- Temanın kaynak kodlamasına ulaşmak için Düzenle seçeneğine tıklayın. Eğer Notepad ++ kullanıyorsanız onunla düzenle seçeneğine tıklayın.

Dip Not: Dosyaları düzenlemek için NotePad++ küçük ve etkili bir programdır. Daha fazla bilgi için NotePad ++ Nedir ? Nasıl Kullanılır ? başlıklı konuyu okuyabilirsiniz.

10- Tuş kombinasyonu CTRL + A yaparak tüm kodlamayı seçin. 

11- Sağ tıklayarak seçimi kopyalayın. 

12- İlk olarak blogger tema panelimizden HTML’yi düzenle demiştik ya, o bölümde ki diğer kodlamaların hepsini silin. 

13- Ve bu bölüme kopyaladığımız tema kodlarımızı yapıştırın.

14- Son olarak Temayı Kaydet diyoruz. Artık temamızı değiştirmiş ve yeni temamızı yüklemiş olduk. 

Blogger Tema Yükleme Sorunları

Blogger temayı yüklerken bu dosya bozuk gibi hatalar alabilirsiniz. Ya tema dosyası gerçekten bozuktur ya da sunucu kaynaklı hatalar olabilir. Bunu anlamanın tek yolu ikinci anlattığım yöntem ile temayı yüklemeyi deneyin. Eğer dosya bozuk değilse ikinci yöntem ile temanız yüklenmiş olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top